5 portioner

  • 5 ägg
  • 1 ask gula mangoldskott
  • 4 msk gräslök

Creme

  • 1 mogen avocado
  • 1/2 dl kesella lätt
  • 1 nypa färsk dill
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk färskpressad citron
  • havssalt och vitpeppar
  • 1 dl finhackade färska räkor
  • lite extra dill till garnering

Koka äggen i 7-8 minuter. Spola dem kalla i kastrullen i rinnande vatten. Skala och halvera. Sprid ut gula mangoldskott och tunna gräslök på ett uppläggningsfat. Lägg ägghalvorna på, då ligger de still. Blanda/mosa samman alla ingredienser till cremen utom finhackade räkor och rödlök. Smaka av cremen och tillsätt sist räkor och lök och vänd runt tills cremen är ordentligt blandad. Doppa en matsked i hett vatten eller håll skeden under hett rinnande kranvatten. När skeden är varm doppar du den i röran och formar mot kanten på bunken en välformad klick creme att placera på ägghalvan. Garnera med en liten dillkvist.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.