4 portioner

  • 2 dl helt bovete
  • 1 dl gula russin
  • 4 torkade fikon
  • 2 msk helt linfrö
  • 1 msk psylliumfrö
  • 4 tsk kanel + 1 nypa havssalt
  • 2 rivna äpplen
  • 2 msk pinjenötter

Läg bovetet i en skål tillsammans med russin och aprikoser. Häll på ca 9 dl kokande vatten. Rör om och sila bort överflödigt vatten. Tillsätt linfrö, psylliumfrö, kanel och lite salt, samt 4 dl nytt vatten och låt koka ca 10 minuter. Stäng av plattan och låt kastrullen stå kvar där över natten. När morgonen kommer värms gröten upp och serveras med rivet äpple och mandel/sojamjölk. Strö över några pinjenötter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.