t.

5 portioner

  • 500 g stekt kyckling skuren i tunna skivor marinerad i  1 msk färsk hackad vitlök, 1 msk finhackad ingefära, 1 pressad lime, 1/2 dl olivolja
  • 5 nypor rucolasallad
  • 10 st inlagda vitlöksklyftor
  • 10 st stora gröna inlagda oliver med kärna
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 5 st kronärtskockshjärtan inlagda
  • 90 g smulad fetaost light
  • 5 st valnötter

Stek kycklingen hastigt i het panna tills de fått fin färg på bägge sidor. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsfast form och stek klart dem i ugn på 125 grader i ca 15-20 minuter beroende på hur stora de är. Lägg under tiden upp samtliga inlagda ingredienser i små skålar eller på fat. När kycklingen är klar låt den svalna något innan du skär upp den i tunna skivor. Fördela ruccola på fem förrättstallrikar. Lägg de tunna skivorna av stekt kyckling på salladen, strö över smulad fetaost och lägg en valnöt på toppen. Ställ fram tallrikarna och låt gästerna servera sig själva av de inlagda tillbehören.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.