Gott och enkelt tilltugg på buffén. Går lika bra att göra med skivad rökt skinka eller kalkon.

ca 10 personer

  • purjolökar 3-4 st
  • bacon 2-3 pkt
  • mager fint riven ost

Börja med att rensa och skölja purjolöken väl. Skär i lagom munsbitar, ca 3 cm. Koka upp vatten och lägg i purjobitarna, koka i ca 5 minuter.

Häll upp dem i ett durkslag, låt svalna och rinna av väl. En del purjoblast kommer att falla av och bitarna kan gå sönder lite men man kan lätt ”pussla” ihop dem igen.

Stek baconet väl men hårdstek inte. Lägg det stekta baconet i ett durkslag eller på smörpapper och låt det svalna och rinna av väl.

Ta fram en ugnsform. Linda sedan in varje purjobit i en baconskiva. Den purjo som fallit sönder kan man plocka ihop och linda en baconskiva runt. Lägg dem tätt i formen. När du fyllt formen strö lite mager riven ost över och grädda alltsammans i ugn 200 grader i ca 15 minuter eller tills baconet fått fin stekfärg.

1 kommentar


Katarina [23 April 2010, 10:04]

Vad roligt att se denna goda maträtt från någon annan:) Jag brukar
ibland lägga baconrullarna på en bädd av nötfärs som jag kryddar
efter behag. Ett litet tips om man vill variera:) Så mycket bra
recept du har, jag fastnade länge på denna sida:) Ha det bra
Katarina//