2 portioner

  • 240 g strimlad stekt lövbiff
  • 2 dl kokta glasnudlar
  • 2 dl strimlad salladskål
  • 1 dl skivad svamp, champinjoner eller shiitakesvamp
  • 1/2 rödlök klyftad i små båtar
  • 1 grovt riven morot
  • 1 dl klyftade kocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sesamolja
  • havssalt
  • 2 tsk sesamfrön

Börja med att koka glasnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola dem kalla i en sil. Lägg i en bunke. Blanda olivolja, sesamolja, havssalt och sesamfrön och häll över nudlarna. Vänd runt. Strimla och stek lövbiffen. Ställ åt sidan och låt svalna. Skiva svampen och bryn några minuter. Ställ åt sidan och låt svalna. Strimla salladskål, klyfta rödlök och riv moroten grovt på ett rivjärn. Blanda allt med nudlarna i bunken och vänd runt. Vänd sist ner klyftade små tomater. Servera.