5 portioner

Lammspett

  • ca 700 g benfritt lammkött
  • ett gäng med blötlagda träspett
  • 4 gula lökar + vitlöksklyftor ca 10 st
  • gul zucchini i tärningar
  • havssalt och grovmalen svartpeppar
  • färsk dragon

Honungsglacerad småpotatis

  • 1/2 kg potatis i jämn liten storlek
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk acasiahonung
  • hackad färsk dragon
  • 1 nypa havssalt

Börja med att varva strimlor av mört lammkött på spetten med klyftor av gul lök, vitlök och gul zucchini. Trä spetten tätt, tätt med ingredienser. Grilla dem på medelstark värme i ca 2 minuter på varje sida. I slutet av grillningen strör du över salt och peppar och mycket hackad färsk dragon. Spetten äts direkt eller läggs på ugnsfast fat och värms innan servering på ca 100 grader i 5 minuter.

Skölj och koka potatisen som vanligt. Blanda de övriga ingredienserna i en skål. Häll ner den ljumna potatisen i blandningen och servera direkt eller värm i ugn tillsammans med spetten innan servering.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.