4 portioner

  • 2 äpplen
  • 2 päron
  • 1 apelsin
  • 2 kiwi
  • 1 stor ekologisk banan
  • 1 granatäpple, endast de urgröpta kärnorna
  • Skal och saft från ½ citron
  • 20 st gojibär
  • 1 msk honung

Hacka all frukt i små bitar. Blanda frukten i en bunke med granatäpple, citron, gojibär och honung. Servera i glas med hallonsås och nötströssel.

Hallonsås

  • 250g frysta hallon
  • 1 msk honung

Tina hallonen. Mixa hallon och honung till en slät hallonsås.

Nötströssel

  • 50g mandel

Grovhacka eller mixa mandel till ett “strössel”.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Sara [08 May 2008, 21:05]

Du verkar ha koll på det mesta, så här kommer en fråga: Hur påverkas nyttighetsgraden när man mixar ihop en smoothie istället för att äta frukten hel? Vitaminerna lär ju finnas kvar, men hur är det med fibrer, GI-värde m.m.?

/Sara