4 portioner
- 2 äpplen
- 2 päron
- 1 apelsin
- 2 kiwi
- 1 stor ekologisk banan
- 1 granatäpple, endast de urgröpta kärnorna
- Skal och saft från ½ citron
- 20 st gojibär
- 1 msk honung
Hacka all frukt i små bitar. Blanda frukten i en bunke med granatäpple, citron, gojibär och honung. Servera i glas med hallonsås och nötströssel.
Hallonsås
- 250g frysta hallon
- 1 msk honung
Tina hallonen. Mixa hallon och honung till en slät hallonsås.
Nötströssel
- 50g mandel
Grovhacka eller mixa mandel till ett “strössel”.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Du verkar ha koll på det mesta, så här kommer en fråga: Hur påverkas nyttighetsgraden när man mixar ihop en smoothie istället för att äta frukten hel? Vitaminerna lär ju finnas kvar, men hur är det med fibrer, GI-värde m.m.?
/Sara