1 stort glas

  • 1 fryst banan
  • 1 skalad citron
  • 1 skalad apelsin
  • 1 dl fryst mango
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 passionsfrukt

Mixa alla ingredienser utom passionsfrukten i en mixer. Häll upp smoothien på glas. Gröpa ur fruktköttet ur passionsfrukten och toppa smoothien med passion. Servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

6 kommentarer


Sara [21 April 2008, 23:04]

Låter supergott! Tänkte fråga angående apelsinen och citronen, använder du hela frukten (utom skalet såklart)? Har tidigare mixat apelsin till smoothie och tycker att det blir lite konstigt med själv “skinnet”.

Nina Ahlm [22 April 2008, 07:04]

Sara: Jag använder hela frukten utan skal. Det gäller att man har en ok mixer och att man mixar tillräckligt länge dock så att allt mixas ordentligt.

Sofie [22 April 2008, 07:04]

Ett annat alternativ borde väl vara att skära hinnfria klyftor?

Nina Ahlm [22 April 2008, 09:04]

Javisst. För den som föredrar det.

Mia [09 March 2009, 15:03]

Supergott som jag kommer göra flera gånger. Men hur GI vänligt är detta med juice och frukter som har högt GI?

Nina Ahlm [09 March 2009, 16:03]

Mia: När det gäller frukt och grönt blir det lätt en missuppfattning det här med GI. Både frukt och grönsaker är oerhört nyttiga, energisnåla och fiberrika så fokus borde ligga på det i stället. Ät en grov osötad bit bröd med proteinrikt pålägg till så balanserar du upp blodsockerkurvan de gånger du njuter av en smoothie. Det innebär mer energi dock.