4 portioner

  • 1/2 kg pumpakött
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 dl quinoa, gärna röd
  • 1 msk hönsfond
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 bit purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron, saften + det finrivna skalet
  • 1/2 finhackad röd pepparfrukt
  • salt och peppar
  • en nypa färsk koriander
  • 150-200 g kycklingfile, strimlad och stekt

Koka quinoan för sig enligt anvisningen på förpackningen. Tärna pumpaköttet. Lägg över på en tallrik och ställ i kyl så länge. Koka sedan upp vatten och hönsfond i en kastrull. Skölj under tiden purjo och morot samt skala moroten. Strimla purjo och morot fint, finhacka löken och lägg i en bunke. Finriv citronskalet ner i bunken och pressa över saften. Finhacka chilin och pressa ner vitlöken. Häll över allt i kastrullen tillsammans med pumpaköttet och låt småputtra ca 15 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. Mixa soppan med mixerstav och späd eventuellt med mer vatten. Fördela kokt quinoa och strimlad, stekt kyckling i soppskålar innan du häller på den heta soppan och garnerar med färsk koriander. Gott till limpa med pumpafrön & citron

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.