4 portioner

  • 1 liter skivade färska champinjoner
  • 3 dl kantareller, färska/frysta/burk
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl strimlad rökt kalkon
  • ca 4 msk kycklingfond/grönsaksfond
  • 3 dl lätt creme fraiche
  • 3 dl ekologisk lättmjölk
  • hackad färsk persilja och timjan
  • havssalt och nymalen vitpeppar

Börja med att skölja och snygga till svampen. Skiva och packa champinjonerna hårt i ett litermått så att du får med tillräckligt mycket. Fräs skivade champinjoner och kantareller i oljan i en medelvarm stor kastrull tills all vätska brynts bort. Tillsätt finhackad gul lök, vitlök och strimlad kalkon och låt fräsa ytterligare ett par minuter under omrörning. Häll på fond, creme fraiche och mjölk och låt puttra ca 15 minuter. Smaka av med eventuellt ännu en skvätt fond/ salt och peppar och rör ner finhackad persilja och timjan strax innan servering. Servera med grovt osötat bröd med hummus/keso, groddar, hackade nötter och favoritgrönt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.