Härlig röra som passar lika bra som kall dippsås till grönsaker eller grillat som att breda på en bit bröd eller lägga en klick på sallad eller soppa.

1 skål

  • 3 stora auberginer, skalade
  • 3 vitlöksklyftor, pressade 
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron skalet och saften 
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk cayenne
  • eventuellt 2 msk lättkesella

Skala auberginen och rosta i ugnen i 250 grader i 60 minuter. Hacka aubergineköttet och lägg i en bunke med pressad vitlök, olivolja, citronsaft och det fint rivna skalet och kryddor. Mixa med mixerstav till en klumpig massa. Rör ev ner lite lättkesella om du vill. Serveras kall som tillbehör till kyckling/kött/fisk.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


AnnaG [25 July 2009, 08:07]

Rekommenderar varmt denna röra till grillat! Provade den för första gången igår och det var definitivt inte den sista.. Yummie!!=)