Gott och enkelt!

6-8 portioner

  • 1,5 kg tvättad färskpotatis. Små kulor.
  • 1 ask vattenkrasse, grovt hackad
  • 1 dl finhackad mynta
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 stora tärnade päron eller 4 små
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 3 msk tamarisoja
  • 3 msk lönnsirap

Tvätta potatisen och koka den i ca 18 minuter. Låt kallna i kyl. Skiva och lägg den i en bunke. Blanda rapsolja, tamarisoja och lönnsirap i en annan bunke. Vänd runt med vattenkrasse, hackad mynta och tärnade päron. Tillsätt de kalla potatisskivorna och smaka av innan du eventuellt saltar. Tamarisojan är mycket koncentrerad och salt. Smaka av med lite vitpeppar. Om man vill går det bra att också blanda ner olika salladssorter innan servering.

 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.