4 portioner

  • 1 brk krossade tomater
  • 1 röd lök, finhackad
  • 1 dl röda linser, sköljda
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1/2 halv citron, saften och det finrivna skalet
  • 1 msk boveteflingor
  • 3 tsk olivolja
  • salt och peppar

Använd en stor kastrull. Häll i krossade tomater, finhackad lök och linser och låt koka under lock i 12 minuter. Du kan tillsätta lite vatten om det går torrt. Blanda sedan ner curry, hackade aprikoser, pressad citron och skalet, ingefära, salt och peppar. Låt koka ca 5 minuter till. Låt blandningen kallna. Forma fyra biffar av smeten och vänd dem i boveteflingor. Stek dem i olivoljan i panna ca 5 minuter på varje sida. Kan serveras både varma och kalla.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.