1 stor skål

  • 2 dl jordgubbar, hallon och eller björnbär, färska eller frysta tinade
  • 2 rivna morötter
  • 1 avocado
  • 2 nävar babyspenat
  • 2 nävar ruccola
  • 1 näve machesallad eller röda mangoldskott
  • 1/2 valfri melon tex galia eller honung
  • 15 st färska rädisor
  • 15 st röda kocktailtomater
  • 1/2 dl lätt rostad kokos

Börja med att rosta kokosflingorna i medelvarm torr panna till gyllenbrun färg. Ställ åt sidan. Skiva avocadon. Vänd runt med de olika salladssorterna i en stor bunke. Tärna melon, skiva rädisor och halvera tomaterna. Lägg allt i en stor skål. Blanda sist ner skivade eller hela bär och rostad kokos. God att servera med “citron & ingefäramarinerad fetaost” eller som den är som ett gott och vackert tillbehör

Citron & ingefäramarinerad fårost

  • 150 g fårost
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 msk honung
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • finrivet skal från 1 citron + den urpressade saften

Blanda olivolja med honung, ingefära, sambal, citronskal och pressad citronsaft. Rör ordentligt. Tärna fårosten och lägg ner i marinaden. Vänd runt försiktigt, plasta och låt dra i kyl fram till servering.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Molly [12 April 2010, 10:04]

Låter jättefräscht och gott! Jag är så glad att du uppdaterar igen.
Du är en sån inspiration! Ha det fint! //Molly

Nina Ekelöf [12 April 2010, 10:04]

Molly; Tack fina du : ) Salladen är superhärlig och passar som inspirationskälla till flera varianter av tillbehörssallader i både vår och sommar!!