• 2 1/2 dl dinkelmjöl
  • 2 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk honung ( flytande acasia)
  • 0,25 dl olivolja eller rapsolja
  • 1 ägg
  • 2 dl lätt kesella
  • 1 1/2 dl grovrivet äpple, gärna rött
  • 4 tsk kanel
  • 2 tsk kardemumma

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda i hop mjöl, bakpulver och honung. Arbeta samman olja och ägg. Rör ner i äggblandningen, -mjölblandningen och kesellan om vartannat. Tillsätt sist rivet äpple, kanel och kardemumma och rör till en slät smet. Blir den tjock så späd med någon msk vatten. Klicka ut matskedsstora klickar på en bakplåtspapper-klädd plåt. Strö kanel över. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.