1 bröd

  • 25g jäst
  • 1 1/2 dl ljummet vatten eller 37 grader
  • 10 strimlade fikon
  • 1 grovt rivet äpple
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl mild ekologisk lättyoghurt
  • 1 msk krossad råg
  • 1 nypa havssalt
  • 1 dl hackade valnötter
  • 3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 4 dl rågmjöl

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Tilsätt under omrörning olivolja, yoghurt, råg, strimlade fikon, rivet äpple, havssalt, hackade nötter, dinkel och rågmjöl. Arbeta till en väl blandad men kladdig smet. Smörj en limpform med lite olja. Lägg ner smeten i formen och låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla med vatten och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Låt svalna på galler och skiva upp, servera eller frys in.

2 kommentarer


Katariina [22 November 2008, 10:11]

Bakade detta bröd igår, åh, så gott det var!

Nina Ahlm [22 November 2008, 10:11]

Katariina; Perfekt bröd på både frukost eller till soppan tycker jag. Perfekt också med en skiva julskinka och stark senap : )