• 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1/2 dl torkad ananas
  • 1/2 dl torkade, hackade aprikoser
  • 1 dl hela saltade eller osaltade mandlar
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1-2 nypor flingsalt
  • 4 1/2 dl naturell lätt yoghurt
  • 1 mosad banan
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kallpressad rapsolja

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, banan, honung och rapsolja. Blanda väl och låt vila ca 30 minuter. Smörj en limpform med lite olja. Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma. Ta ur brödet och låt det svalna på galler. Perfekt att frysa in i skivor och ta fram som nybakt varje frukost.