- 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
- 6 dl dinkelmjöl
- 1/2 dl psylliumfrön
- 1/2 dl torkad ananas
- 1/2 dl torkade, hackade aprikoser
- 1 dl hela saltade eller osaltade mandlar
- 2 tsk bikarbonat
- 1-2 nypor flingsalt
- 4 1/2 dl naturell lätt yoghurt
- 1 mosad banan
- 2 msk flytande honung
- 1 msk kallpressad rapsolja
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, banan, honung och rapsolja. Blanda väl och låt vila ca 30 minuter. Smörj en limpform med lite olja. Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma. Ta ur brödet och låt det svalna på galler. Perfekt att frysa in i skivor och ta fram som nybakt varje frukost.