12 st härliga scones
- 4 dl dinkelmjöl
- ½ dl mandelmjöl/ finhackad mandel
- ½ dl havregryn
- 2 msk nykrossat linfrö
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl torkade tranbär
- ½ dl olivolja
- 2 dl kesella
- En nypa havssalt
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olivolja och kesella. Forma sconesmeten till en fast deg. Rulla ut degen till en avlång rulle. Dela upp degen i ca. 12 bitar. Lägg upp bitarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca. 12-15 minuter. Servera eller frys in.
Gjorde dessa och tomatsoppan med vitlök till lunch i dag och det blev en höjdare i familjen!:) Hoppas du får en underbar semester med familjen så ses vi i augusti! Ser fram emot hösten:) Varma kramar Charlotte