12 st härliga scones

  • 4 dl dinkelmjöl
  • ½ dl mandelmjöl/ finhackad mandel
  • ½ dl havregryn
  • 2 msk nykrossat linfrö
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • ½ dl olivolja
  • 2 dl kesella
  • En nypa havssalt

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olivolja och kesella. Forma sconesmeten till en fast deg. Rulla ut degen till en avlång rulle. Dela upp degen i ca. 12 bitar. Lägg upp bitarna på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca. 12-15 minuter. Servera eller frys in.

1 kommentar


Charlotte [03 July 2008, 15:07]

Gjorde dessa och tomatsoppan med vitlök till lunch i dag och det blev en höjdare i familjen!:) Hoppas du får en underbar semester med familjen så ses vi i augusti! Ser fram emot hösten:) Varma kramar Charlotte