1 limpa
- 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
- 3 dl dinkelmjöl
- 3 dl grovt rågmjöl
- 1/2 dl psylliumfrön
- 1/2 dl krossat linfrön
- 1/2 dl solrosfrön
- 1 dl hackade, torkade aprikoser
- 1 dl naturella jordnötter
- 1/2 dl hela valnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 4 dl lätt kokosmjölk
- 2 dl naturell lättyoghurt
- 1 dl vatten
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner kokosmjölk, yoghurt och vatten. Blanda väl och låt vila 30 minuter i kyl. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en limpform med lite olivolja. Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma. Ta ur brödet och låt det svalna på galler. Går även bra att frysa.