4 portioner

Alla får varsin trekantsbit av bägge bröden. Gott tillsammans med en kopp rött eller svart te.

Trekantsbröd med philadelphia-pesto, kalkon, ruccola & cashew

  • 4 skivor mörkt osötat bröd
  • 4 msk philadelphia
  • 1 msk pesto
  • 4 nypor ruccola
  • 4 skivor rökt kalkon
  • 2 msk hackade cashewnötter

Bred alla brödskivor med philadelphia och pesto. Toppa med en nypa ruccola, skivad kalkon och hackade cashewnötter. Lägg ihop brödskivorna två och två. Tryck till och och skär de dubbla smörgåsarna rakt över i fyra stycken trekanter.

Trekantsbröd med lagrad ost, ruccola, fikon & osötad fruktsylt

4 portioner

  • 4 skivor mörkt osötat bröd
  • 2 msk philadelphia
  • 4 skivor lagrad ost 10%
  • 4 nypor ruccola
  • 2 torkade mjuka fikon
  • 4 msk osötad fruktsylt

Bred alla brödskivor med philadelphia. Toppa med en nypa ruccola och skivad lagrad ost. Bred sylten på osten och toppa med finhackat torkat fikon. Lägg ihop brödskivorna två och två. Tryck till och och skär de dubbla smörgåsarna rakt över i fyra stycken trekanter.

3 kommentarer


Daniella [01 October 2008, 08:10]

Hej Nina!
Jag undrar vilket bröd du köper när du handlar bröd i affären. Vad det heter och vilket märke? Jag tycker det är så svårt att hitta rätt i bröd-djungeln.
Tack för en toppen sida!!!

Nina Ahlm [02 October 2008, 06:10]

Daniella; Då väljer jag oftast mellan Pauluns bröd, vanliga osötade rågkusar eller skivat bröd som t.ex Gindex/havre från AXA.

Pialotta [02 October 2008, 11:10]

Ser kanongott ut det där, men jag förespråkar hemmabakat bröd. Men som sagt ibland när inte orken eller viljan finns där, är det bara att ta en tur till butiken:-)