1 limpa

  • 1/2 dl hackade torkade katrinplommon
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl krossad råg 
  • 6 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 2 msk malen kanel
  • 2 nypor mineralsalt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl lättfil
  • 1 rivet rött äpple
  • 2 msk rapsolja

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda sedan ordentligt alla
torra ingredienser i en bunke. Rör ner fil och rivet äpple till en jämn och väl blandad smet. Smörj en limpform med lite rapsolja och lägg ner smeten/degen i formen. Jämna till ytan med
en slickepott eller baksidan av en matsked och grädda limpan i nedre
delen av ugnen i 1 1/2 timma. (Kan skilja
något från ugn till ugn). Låt limpan svalna helt i formen innan du tar
ur den och skivar. Går utmärkt att frysa in.