4 portioner

  • 2 dl koncentrerad, osockrad ananasjuice
  • 2 dl vatten
  • 1 äggvita
  • 4 skivor färsk ananas
  • 2 msk kokosflingor

Börja med att blanda juice och vatten i en stor skål. Ställ in skålen i frysen ca 1 timma så juicen blir halvfryst. Ta fram en elvisp och ta ut skålen. Vispa i blandningen tills den är luftig. Ställ in i frysen igen. Gör rent visparna och torka dem riktigt torra. Vispa äggvitan hårt tills den är så fast att du kan vända upp och ner på bunken den ligger i. Blanda ner den i den halvfrysta massan tillsammans med kokosflingorna. Ställ in blandningen i frysen ytterligare två timmar eller tills den är helt fryst. Ta sedan fram den ca 30 minuter innan den ska serveras. Vid servering. Skala en färsk ananas, skär upp fyra fina skivor och lägg upp på tallrikar. Skeda upp sorbeten över ananasen och servera.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.