4 portioner

  • 3 äpplen i tunna skivor
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 1,5 dl siktad dinkelmjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5 dl vaniljkesella
  • 3 msk råsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva äpplen och lägg i botten på en mindre ugnsfast form. Strö över kardemumma och kanel. Blanda samman mjöl, gryn och råsocker ordentligt med vaniljkesellan med en gaffel. Bred ut blandningen över äpplena och sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Titta till kakan efter halva tiden, börjar kakan bli mörk så lägg över en bit aluminiumfolie. Servera kakan ljummen med oatly vaniljsås eller en klick vaniljglass.

2 kommentarer


Veronica [19 September 2008, 12:09]

Det låter som ett jättegott recept!
Kan man ta vanlig kesella och blanda med vaniljsocker i stället om man inte hittar vaniljkesella?

Nina Ahlm [19 September 2008, 19:09]

Veronica; Ja visst! Det går jättebra. Smaka dig fram genom att tillsätta lite i taget.