1 form för 4-6 portioner

  • 2 päron i tunna klyftor
  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • 1,5 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 msk lönnsirap
  • 1 dl flagad mandel
  • 50 g grovt hackad mörk choklad, minst 72% kakaohalt

Klyfta päron och äpplen och lägg i botten av en form. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman havregryn, flagad mandel, lönnsirap och hackad mörk choklad snabbt i en bunke med fingrarna. Fördela blandningen över den klyftade frukten och sätt in i ugnen ca 15 minuter. Servera med en klick vaniljkesella.

 

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Karin Malmborg [16 September 2008, 21:09]

Hej! vill bara påpeka att varken nakenhavre eller fiberhavregryn är glutenfritt då dessa produkter i reler är kontaminerade av andra sädesslag. För de som håller en glutenfri diet krävs "Sempers Rena Havre". För att receptet ska kunna benämnas som glutenfritt bör denna information inkluderas!

Tack för en jättebra blogg!

Mvh KArin Malmborg, glutenintolerant sedan flera år tillbaka

Nina Ahlm [17 September 2008, 07:09]

Karin; Tack för infon, jag känner väl till detta och jobbar för att vi ska få in den infon på ett smart sätt under kategorin glutenfritt framöver. Det är just nu ca 300 recept som ingår där och jag ville att även havrerecepten skulle få vara med då många känner till detta och justerar det själva. Men helt rätt att infon ska finnas med på sikt. Det är vår ambition ;)