God kaka med både linfrö, havre, nötter och banan i. Gott, nyttigt och med mycket bra innehåll.
ca 15 st
- 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
- 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
- 3 msk krossat linfrö
- 2 msk psylliumfrön
- 1 dl grovhackad mandel
- 2 msk flytande honung
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1/2 dl rapsolja
- 2 dl naturell lättyoghurt
- 2 stora mogna bananer
- 1/2 dl kakao
- 1 uppvispat ägg
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, yoghurt, mosad banan och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Bred smeten i en mindre kakform. Grädda i mitten av ugnen i 45-60 minuter. Låt svalna på galler. God nybakt såklart men går också utmärkt att frysa.
ååååhh,vill baka :Du måste man ha psylliumfrön i ? Har inte det hemma, men allt annat?
Ha, ha. Nej då, du kan testa utan. Mängden är ju inte så stor. Lycka till!