- 3-4 dl blåbär
- 1 dl hackad mandel/ valnötter
- 1/2 dl hackade hasselnötter
- 1 1/2 dl nakenhavregryn
- 75g rumsvarmt smör
- 3 msk råsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kanel
- 3 tsk kardemumma
- 1 ägg
Sätt ugnen på 225 grader. Mixa nötter och havregryn i en mixer. Tillsätt rumsvarmt smör skuret i mindre bitar, råsocker och vaniljsocker. Mixa lite till och tillsätt ägget på slutet. Smörj en form med rapsolja och fördela blåbären i formen. Bred nöt och havretäcket försiktigt över till ett täckande och jämt lager och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Servera
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Vilken ljuvlig blåbärsbild =)Den med handen.
Och kakan låter smarrig!
maria i oslo