• 3-4 dl blåbär
  • 1 dl hackad mandel/ valnötter
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1 1/2 dl nakenhavregryn
  • 75g rumsvarmt smör
  • 3 msk råsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kanel
  • 3 tsk kardemumma
  • 1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa nötter och havregryn i en mixer. Tillsätt rumsvarmt smör skuret i mindre bitar, råsocker och vaniljsocker. Mixa lite till och tillsätt ägget på slutet. Smörj en form med rapsolja och fördela blåbären i formen. Bred nöt och havretäcket försiktigt över till ett täckande och jämt lager och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Servera

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


maria r [28 July 2007, 10:07]

Vilken ljuvlig blåbärsbild =)Den med handen.
Och kakan låter smarrig!

maria i oslo