Muffins bakade helt utan vitt vetemjöl, smör och socker.
15-20 st
- 3 stora eller 4 mindre ägg
- 1 dl flytande honung
- 3 dl dinkelmjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk vetegroddar
- 1/2 dl fiberberikade havregryn
- 3 tsk bakpulver
- 1 dl frysta, tinade blåbär
- 1 dl grovt hackade hasselnötter
- 1 1/2 tsk kardemumma
- 0,75 dl kallpressad rapsolja
- 1 msk kanel
- 4 dl rivna morötter
Börja med att sätta ugnen på 200 rader. Börja med att röra ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas fördelas överallt. Blanda sedan ägg med honung i en annan bunke. Tillsätt olja, kanele, blåbär och rivna morötter. Häll mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt muffinsen svalna, frys in eller njut en nybakt.