Josefines goda kakor!

10-12 kakor

  • 5 mjuka dadlar
  • 1 ½ dl valnötter
  • 1 ½ dl cashewnötter
  • 1 dl mandlar
  • ½ dl solrosfrön
  • ½ dl kokosflingor
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk rå kakao
  • 2 msk kakao
  • ½ äpple, urkärnat och hackat i mindre bitar
  • ½ dl agave/lönnsirap eller honung

Mixa nötter, frön och övriga ingredienser i en matberedare/mixer. Mixa till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Forma smeten till runda kakor eller bars och lägg på plåten.

Torka kakorna i ca 8-10 timmar i en torkugn alternativt i en vanlig ugn i 50 rader med öppen lucka.

Viktigt att inte temperaturen överstiger 45 grader.
Servera!

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

7 kommentarer


Caroline [16 April 2008, 11:04]

Aha det är såna här “Levande-föda” kakor….. dom får ej överstiga 45 grader ju… hmm man kanske skulle prova…

Caroline [16 April 2008, 11:04]

Men vad är “rå” kakako???

Josefine [19 April 2008, 15:04]

Rå kakao (Cacao Nibs) är opreparerade och krossade kakaobönor. En stark antioxidant med mycket smak :-) Gott att strö över fruktsallad, en vanlig sallad eller mixa ner i en smoothie. Eller varför inte i en raw food kaka!

Trevlig helg,
Josefine

Johannes [28 June 2008, 21:06]

De här kakorna lät intressanta. Men var får man egentligen tag på den här råa kakaon? Har aldrig hört talas om det tidigare…

Nina Ahlm [29 June 2008, 08:06]

Johannes: De finns hos oss på Blueberry Lifestyle, Sibyllegatan 15 i Stockholm.

Angelica [27 July 2009, 20:07]

Kan man ersätta dn råa kakaon me vanlig??

Katariina [30 July 2009, 11:07]

Angelica: Det kan man!