ca 15 st

  • 1,5 dl siktad fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl nakenhavre eller vanliga havregryn
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk honung eller råsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3-4 msk kakao
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl vaniljkesella
  • 1 stor mogen banan
  • 2 dl repade röda vinbär
  • 2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Blanda väl så att bikarbonaten fördelas ordentligt. Tillsätt under omrörning honung, rapsolja, vaniljkesella, mosad banan, kakao, röda vinbär och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Servera muffinsen med en kvist röda vinbär på toppen och en klick vaniljkesella. Går också utmärkt att frysa.

1 kommentar


Nina Ahlm [09 August 2007, 17:08]

Den här kommentaren föll bort vid uppdateringen av webbplatsen:
—————————————-
Katariina skrev:

Äntligen! =) Är hemma hos mina föräldrar och här finns hur mycket röda vinbär som helst!

(Katariina, 2007-08-09 12:58:42)