ca 12 st muffins

  • 50 g smält smör
  • 1 dl ekologisk mild lättyoghurt
  • 1/2 dl lättkesella
  • 3 ekologiska ägg
  • 1,5 dl råsocker
  • 3 msk ekologisk kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 st rutor mörk choklad, minst 70% kakaohalt eller 1,5 msk råa kakaonibs (Renee Voltaire)

Smält smör i en liten kastrull. Låts svalna. Rör det smälta smöret med yoghurt och kesella i en bunke. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker i en bunke pösigt. Blanda i en annan bunke, kakao, mjöl och bakpulver ordentligt för hand med en gaffel. Rör ner ägg och sockerblandningen i mjöl och kakaoblandningen för hand med en gaffel. Vispa inte. Blanda slutligen ned smör och kesellasmeten och fördela sedan smeten i ca 12 st muffinsformar. Bryt eller hacka chokladrutorna och fördela bitarna eller råa kakaonibs i varje muffins. Tryck ned dem i smeten med baksidan av en liten sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler.  Går utmärkt att frysa.

1 kommentar


Katja [16 February 2011, 23:02]

Hej! Tänkte fråga ifall du vet den bästa olivoljan i marknaden som
man kan använda även till hår och huden?