2 portioner

  • 4 ägg
  • 2-3 msk kakao eller carob-Kakaoersättning som kommer från en växt som tillhör ärtsläktet
  • 1 msk vatten

Nötkesella

  • 4 msk grovt hackade hasselnötter
  • 1 msk kokos
  • 1 dl kesella lätt
  • 1/2 msk flytande honung/chokladhonung

Börja med att vispa äggen med kakao eller carob och vattnet. Värm upp en teflonpanna på medelvärme. Häll i lite av smeten och låt den steka i ca 2 minuter eller tills den stelnat innan du vänder på omeletten. Lägg över omeletten på tallrik och lägg till en klick kall kesella med hackade hasselnötter, kokos och ringlad honung på toppen. Färsk frukt är också gott till.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

3 kommentarer


Ebba [13 January 2007, 12:01]

Testade att göra den här omeletten idag och den blev ju supergod! Mums. Brukar jämt må illa av omeletter, men den här gick kanon att äta. Gillade chokladsmaken och nötkesellan. Serverade med en banan till och åt en apelsin efteråt.

ohgoodie [20 January 2007, 17:01]

är det ebba von Sydow?
jag tänkte bara då det va ett repotage i Veckorevyn om att Nina hjälpte henne med traven?
förövrigt ,good´omelett ! och vad duktig coach du är nina, skulle vilja ha dig som rådgivare i mitt hem! :) tack för en suupersida!

Nina Ahlm [20 January 2007, 17:01]

Inte kommentaren från 13/1. Det är en annan Ebba. Det stämmer dock att jag kommenterar Ebba Von Sydows kostdagbok i Veckorevyn nr 2,2007!