• 2 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 2 1/2 dl hackade pecannötter, haselnötter, mandlar, valnötter
  • 2 dl riven kokos
  • 2 1/2 dl russin
  • 5 dl havregryn
  • 3 dl färsk ananas, mixad grovt
  • 1 mosad banan
  • 1 krm salt
  • 1 tsk pepparkakskryddor ( Santa Maria har färdiga påsar)
  • 1/2 tsk rivet aplelsinskal
  • 3 dl ekologiskt vetemjöl
  • 2 dl rågmjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda i hop alla ingredienser till en klumpig, av nötter och frukt, smet. Klicka ner i smord och mjölad bakform. Grädda i ca 45 minuter. Låt kakan vila i 20 minuter innan den sedan stjälps upp.

2 kommentarer


Sofia [26 November 2008, 09:11]

Hej,

Gjorde denna kaka igår. Den var god men kunde blivit bättre, hade velat ha den lite saftigare och lite mindre "mjölig". Nästa gång tar jag nog mer ananas och banan, mer kryddor, kanske varierar den torkade frukten med fikon, aprikoser eller dadlar samt minskar ner på mjölet.

/S

Nina Ahlm [26 November 2008, 21:11]

Sofia: Finessen med recept är att man kan variera efter eget tycke och smak : ) Om man skulle vilja göra denna kaka som den är men mer saftig än vad din verkade bli så kan man också välja en form med mindre omkrets för att kakan ska bli högre och därmed, trots samma gräddningstid, resultera i en saftig kaka.