1 rejäl skål

  • 1 klase röda druvor, kärnfria
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 2 päron
  • 2 bananer
  • 2 kiwi
  • 1 ananas
  • 2 msk rostad kokos
  • 30 g flagad nougat eller annan choklad
  • 1 pressad apelsin, saften eller droppvis av en god likör

Skölj druvor och jordgubbar och halvera dem. Skölj päronen och skala banan och kiwifrukt. Skär i bitar. Skala ananasen och skär i centimeterstora bitar. Rosta kokosen i en torr het panna någon minut tills den fått gyllenbrun färg. Hyvla chokladen med en osthyvel i flagor eller riv på rivjärn. Blanda frukten i portionsskålar och pressa över apelsinsaft eller stänk över en god likör. Toppa med rostad kokos och flagad nougat.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.