ca 15 st

(För den som inte vill göra glutenfria muffins kan 1 dl vanligt vetemjöl användas i stället för kokosfiber och glutenfri fin mix)

  • 2 dl kakao
  • 1 brk, 250g kesella vanilj
  • 1/2 dl starkt kaffe
  • 1/2 dl råsocker
  • 1/2 dl kokosfiber/kokosmjöl
  • 1/2 dl glutenfri mix – Semper “Fin Mix”
  • 4 hela ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugnsvärme.

Koka en kopp starkt kaffe. Blanda kesella med kakao och starkt kaffe i en bunke med en elvisp lite snabbt. Vispa sedan ner kokosmjöl och glutenfri fin mix i chokladsmeten. Blanda äggen med socker i en annan bunke, blanda med gaffel. Vispa sist ner äggblandningen i kesella och mjölsmeten. Blanda samman snabbt med elvisp till en slät smet. Fyll aluminiumformar med smeten och grädda på plåt i mitten av ugnen ca 6 minuter för att muffinsen ska bli lite kladdiga i mitten. Låt svalna på plåten och servera en nybakt eller frys in.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


Johanna [04 December 2008, 11:12]

Vad kul med glutenfria recept! Jag ser fram mot många fler.

Anne [05 December 2008, 18:12]

glutenfrittmjöl är väl gjort på ris, potatis och majs? vad har det för inverkan på blodsockret? är glutenfritt mjöl ett bättre, sämre eller likvärdigt alternativ till vanligt mjöl? mvh

Nina Ahlm [05 December 2008, 21:12]

Anne: Det stämmer. Glutenfritt mjöl brukar räknas som en snabb kolhydratkälla om man ser till endast mjölet som sådant. Precis som vanligt vitt mjöl om man ser till bara mjölet. Sedan beror det på hela slutprodukten hur blodsockret påverkas.

Sandra [09 December 2008, 10:12]

Hej !

Vad kul att hitta en till som bloggar med glutefria recept =).
Jag fick diagnos om celiaki för lite över ett år sedan och sedan dess har matlagning och bakning blivit ett stort intresse. Kika gärna in på min blogg någon gång. http://sandrasglutenfria.blogg.se
Hälsningar Sandra