ca 15 st
(För den som inte vill göra glutenfria muffins kan 1 dl vanligt vetemjöl användas i stället för kokosfiber och glutenfri fin mix)
- 1 dl kakao
- 100 g mörk rättvisemärkt choklad 72% kakaohalt
- 1 brk, 250g kesella vanilj
- 1/2 dl råsocker
- 1/2 dl kokosfiber/kokosmjöl
- 1/2 dl glutenfri mix – Semper “Fin Mix”
- 4 hela ägg
Börja med att sätta ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugnsvärme.
Smält chokladen över vattenbad. Blanda kesellan med kakao och den smälta chokladen i en bunke med en elvisp lite snabbt. Vispa sedan ner kokosmjöl och glutenfri fin mix i chokladsmeten. Blanda äggen med socker i en annan bunke, blanda med gaffel. Vispa sist ner äggblandningen i kesella och mjölsmeten. Blanda samman snabbt med elvisp till en slät smet. Fyll aluminiumformar med smeten och grädda på plåt i mitten av ugnen ca 6 minuter för att muffinsen ska bli lite kladdiga i mitten. Låt svalna på plåten och servera en nybakt eller frys in. Toppa med mini fraiche, fikon, valnötter och torkat äpple eller annan valfri topping.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
åh, det där såg inte nådigt gott ut, det vattnas i mungiporna!! :) du är grym i köket kan ja lätt påstå utan att ha smakat dina konstverk. bamsekram
hej! saknar lite nya brödrecept, har du något på gång, eller får man hålla till godo med de jättebra som redan finns? tack på förhand!