Goda och mättande muffins med både havre, nötter och jordgubbar. Gott, nyttigt och med mycket bra innehåll.

ca 15 st

  • 1,5 dl siktad fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 msk finhackad mörk choklad minst 72% kakaohalt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl vaniljkesella
  • 1 stor mogen banan
  • 1 -2 dl tunt skivade jordgubbar
  • 2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning lönnsirap, rapsolja, vaniljkesella, mosad banan, choklad, jordgubbar och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.

3 kommentarer


tirre [24 May 2007, 22:05]

Du skriver goda och mättande muffins med havre, nötter och lingon.
Var tog lingonen vägen i receptet?

Eller menar du jordgubbar?

Goda muffins iallfall. Fast nästa gång jag bakar dessa blir det mer jordgubbar i smeten

Nina Ahlm [25 May 2007, 06:05]

NU ÄR det dags för semester! Det ska förstås vara jordgubbar. Se det som ett tips om att det också är gott med lingon i. Felet är ändrat nu.

Ulrika S [03 July 2007, 20:07]

Gjorde dessa häromdagen.
Blev jättegoda och saftiga! :)