• 1 dl grovt hackade valnötter
  • 1 dl grovt hackade mandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl siktad dinkel
  • 1 tsk bakpulver
  • ev 3 tsk rå krossad kakao (kakao nibs)
  • 50 g smör
  • 4 ägg
  • 2,5 dl råsocker
  • 0,5 g saffran
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Hacka valnötter och mandel grovt. Blanda hacket med vetemjöl, dinkel, bakpulver och krossad kakao i en bunke. Vispa i en annan bunke, smör och ägg med råsocker, saffran, kanel, kardemumma och ingefära med elvisp. Vänd ner mandel och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa med elvispen på lägsta hastighet tills allt blivit väl blandat. Tag upp degen och knåda den med lätt mjölade händer. Rulla ut till två längder. Placera dem på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten och låt längderna vila på bänken i 10 minuter och skär dem sedan i sneda biscottibitar. Dra under tiden ned ugnsvärmen till 125 grader. Lägg ut bitarna på plåten igen med snittytan upp och grädda återigen i nedre delen av ugnen i ca 45-50 minuter. Biscottin ska nu torka helt. Ta ut plåten, låt svalna helt innan servering eller innan du lägger biscottin i en fin förvaringsburk.