ca 40 st

  • 200 g mandel/hasselnötskärnor
  • 1 1/2 dl aprikoser
  • 1/2 dl torkade tranbär
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 msk finrivet apelsinskal/lime
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötter, tranbär och aprikoser till en slät massa. Rör sedan ner potatismjöl, apelsinskal, ingefära och ägg. Forma med tesked små toppiga klickar och lägg dessa på en bakplåtspapperklädd plåt. Tryck ner en hel hasselnöt i mitten på varje klick. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Lossa på kakorna innan de svalnat. Godast färska men går också att frysa.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.