1 kaka

  • 1 1/2 dl vetemjöl ( går med dinkel men liknar mer bröd då)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk riven rostad kokos
  • 0,75 dl kakao
  • 1 ägg
  • 1 dl fast honung
  • 1 msk rapsolja
  • 1 1/2 dl minimjölk

Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Rosta kokosen lätt i en torr, varm panna. Blanda mjölet med bakpulver, rostad kokos och kakao i en bunke. Vispa ägg, honung, olja och mjölk i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggblandningen försiktigt med en gaffel och blanda väl. (Ej med elvisp). Smörj en rund form med löstagbara kanter och häll ner blandningen i formen. Grädda i ugn 30-35 minuter. Kakan ska vara färdig men bli kladdig i mitten så grädda inte för länge. Det kan skilja något från ugn till ugn. Testa med en sticka i mitten av kakan efter 28-30 minuter. Låt kakan svalna, skär upp och servera med färska bär, vaniljkesella och eventuellt extra rostad kokos på toppen. Går bra att frysa.

4 kommentarer


Jessica [02 November 2007, 17:11]

Underbart med en sockerfri kladdkaka. Har testat mig fram till att få en kladdkaka fettfri men inte sockerfri än.
Tackar!

Caroline [02 November 2007, 21:11]

Ja denna såg ju riktigt smaskens ut :) Den ska jag försöka mig på tror jag :)

Lo Woldemar [07 March 2008, 18:03]

Men denna kaka e INTE sockerfri, Honung är lika med socker fast i flytande form! Mindre mängd med socker men dock ändå inte sockerfri…å tacka för det skulle inte smaka ett dyft då….
Lo

Jacqueline Kothbauer [12 March 2008, 17:03]

Jag håller med Lo. Honung är inte per automatik nyttigt tror jag, MEN det finns nyttiga versioner. Norges svar på GI-gurun Fredrik Paulún, heter Fedon Lindberg. Han är läkare och har skrivit en bok som heter “Naturligt slank”. I den finns flera tips på sockerersättningar som fungerar.
Agavehonung är en. Naturmedlet Stevia en annan. Zarah Öberg, är hälsokostexpert på Maria Nova. Hon har skrivit en hel artikel om hur man kan resonera och ersätta socker i maten.
Kika på
http://marianova.com/groups/halsogruppen/grouptext/bli-piggare-utan-socker-zarahs-5-basta-tips

Ha det gott
Jacqueline