20 st

  • 25g smält smör
  • finrivet skal från en tvättad citron
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 125g riven kokos
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1/2 dl rårörsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Under tiden vispa ägget med socker till en pösig smet. Rör samman med övriga ingredienser och låt svälla till en tjock röra. Klick med en matsked ut ca 20 st klickar på en bakplåtspapperklädd plåt. Forma med fingrarna till små pyramider. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller till fin färg. Låt svalna och servera eller frys in.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


maria i oslo [12 December 2008, 10:12]

Mums! Kokostopper eller kokosmakroner som de säger i Norge. ¨Jag är inte sågon fan av bakverk och diverse men kokostoppar är ljuvligt! Jag gillar – ungefär på samma sätt som du diggar punchrummar tror jag ;)

AnnaSofia [19 December 2008, 10:12]

Hej hej! Gjorde dessa igårkväll och de är de godaste kokostoppar jag någonsin ätit! Rekommenderas starkt. Nu återstår bara att inte mumsa upp alla innan jul, så att det finns kvar att bjuda på. Nästa gång tänker jag använda ekologisk kokos.