ca 15 st

  • 1,5 dl vaniljkesella
  • 1 msk punch
  • de svarta fröna från en vaniljstång
  • 1 dl kakao
  • 2 dl nakenhavreflingor/vanliga havreflingor
  • 2 tsk kaffepulver
  • 1/2 dl riven kokos

Skåra vaniljstången på längden och pilla ur fröna på insidan med en tesked eller kniv. Lägg i en bunke. Blanda samman alla ingredienser utom kokos, ordentligt, i samma bunke med en gaffel. Arbeta degen/smeten smidig. Rulla sedan med händerna ca 15 bollar av blandningen och rulla bollarna i kokos. Ställ kallt i kyl, i burk med tätslutande lock.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

4 kommentarer


Anna [11 April 2008, 09:04]

jag måste fråga eftersom jag har så svårt att på tag på nakenhavre här, vad är det för skillnad mellan vanliga havreflingor och nakenhavre? Jag har alltid trott att tex havregrynsgröt gjord på vanliga havregryn är så nyttigt och bra? Tack för många bra recept och inspiration.

Catty [11 April 2008, 10:04]

oh, de verkar supergoda :) ska absolut testas!

Malin [11 April 2008, 17:04]

ååh dom ser jätte goda ut, en fråga bara hur pass nyttiga är dessa i förhållande till sånna man köper på affär? Är det någon skillnad? Tacksam för svar / malin

Nina Ahlm [11 April 2008, 18:04]

Nakenhavren innehåller bl.a mer högkvalitativt protein och nyttiga fettsyror. Sammantaget mer näring än vanlig havre. Det betyder inte att vanliga havregryn inte är bra. Jag gillar att variera mig bara. Du kan göra dessa på vanliga om du vill det.