Mjuka och saftiga muffins bakade helt utan vitt vetemjöl, smör eller socker.

ca 20 muffins

  • 3 stora eller 4 mindre ägg
  • 1/2-1 dl flytande honung
  • 3 1/2 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl frysta/färska lingon
  • 1 dl hackade pecannötter eller andra nötter
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 1 msk kanel
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • fint rivet apelsinskal från 1 apelsin
  • 4 dl fint rivna morötter

Börja med att sätta ugnen på 200 rader. Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, apelsinskal och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt muffinsen svalna. Går utmärkt att frysa in.

3 kommentarer


Caroline [24 October 2006, 22:10]

Min mataffär hade inga lingon, så jag bytte ut dem mot osockrade hallon och kan rapportera att det funkar bra det med. Gott!

Malin [13 November 2006, 11:11]

Jag modifierade det så här i juletid…
Uteslut nötter och apelsin och krydda med
4 tsk kanel
4 tsk kardemumma
1 tsk malen nejlika
1 tsk mald ingefära

Det blev lite mer mjuk-pepparkaks-muffins, men mycket gott! :)

Berit [07 September 2009, 18:09]

väldigt goda! jag gjorde med hallon & blåbär, och valnötter.