12-16 bitar

Botten 

  • 100 g mandel
  • 100 g torkad aprikos
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor

 

Fyllning 

  • 4 dl sojakräm eller kesella vanilj
  • 1 citron ( finrivet skal och 3 msk citronsaft)
  • 1/2 dl lönnsirap eller flytande honung
  • 2 äggulor
  • 5 passionsfrukter

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Mixa mandeln med aprikoser till en jämn massa i en matberedare. Rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kallna.

Vispa sojakrämen eller kesellan och tillsätt skal och saft av citron, lönnsirap eller honung och äggulor. Bred ut krämen över den kalla bottnen och täck med plastfolie. Ställ in i frysen minst 4 timmar. Innan serveringen delas passionsfrukterna och innehållet breds över den stelnade krämen. Servera.