ca 50 st

Små och söta kokostoppar med riven lime och ingefära. Jag serverade dessa små på en desertbuffé med flera sorters andra små bakverk. Inte nyttigare på något sätt bara mindre och fina att unna sig vid speciella tillfällen.

  • 2 ekologiska ägg
  • 1/2 dl avsvalnat smält smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 1 msk malen ingefära
  • 6 dl rostad kokos

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Vispa äggen med sockret i en bunke med elvisp under tiden smöret smälter i en kastrull på spisen. Rör ner limeskal, malen ingefära och lätt rostad kokos i äggsmeten och låt den väl blandade smeten dra ca 5 minuter. Klä två plåtar med bakplåtspapper och använd ett teskedsmått till att mäta upp lagom mycket smet till varje topp. Fyll ett slätstruket teskedsmått med fyllning och använd en vanlig tesked till att försiktigt peta ur toppen på plåten. Grädda i ugnens mitt ca 8 minuter. Låt svalna på plåt innan servering. Går utmärkt att frysa.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.