En kaka

  • 250 g mörk choklad 72% kakaohalt
  • 6 ägg
  • 3 msk flytande honung
  • 1/2 dl kaffe
  • 1 lime, det finrivna skalet
  • 1 dl hackade mandlar
  • kokosflingor till formen
  • 1 msk rapsolja
  • blåbär (Gör rårörda blåbär genom att röra i blåbären med en gaffel ett par vändor)

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbara kanter med rapsolja och ströa med kokosflingor. Dela äggen och lägg gulorna i en bunke. Vispa äggvitorna i en annan bunke till ett hårt skum med elvisp. Vispa så pass att du kan vända bunken upp och ner utan att vispet faller ur. Bryt chokladen i mindre rutor och lägg i en djup tallrik. Placera tallriken över en kastrull med en bottenskila vatten i och smält chokladen på så sätt i vattenbad på spisen. Akta så att du inte får vatten i chokladen. Rör försiktig. Häll sedan chokladen i äggulorna och tillsätt kaffe, rivet limeskal, hackade mandlar och honung och rör om. Blanda sedan ner chokladsmeten i äggvitorna och blanda ordentligt. Häll över blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Ställ sedan in kakan i kylen i 2 timmar innan servering. Servera kakan med flytande honung och rårörda blåbär.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.