Goda och mättande muffins med både linfrö, havre, bär och banan i. Gott, nyttigt och med bra innehåll.

ca 15 st

  • 2 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl osötad basmüsli
  • 3 msk krossat linfrö
  • 1 dl solrosfrö
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 2 1/2 dl sojayoghurt med smak
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 stora mogna bananer
  • 2 uppvispade ägg
  • 1/2 dl blåbär
  • 1/2 dl hallon

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, sojayoghurt, olja, mosad banan, de uppvispade äggen, blåbär och hallon. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.

3 kommentarer


Heidi [01 November 2006, 20:11]

Hej!
Din sida är jättebra, jag är in och läser din blogg varje dag efter jobbet, mycket inspirerande! Gör i skrivande stund mellanmålbars, men jag undrar om du kommer att lägga upp antal ckal/100g till dina recept?
/Heidi

Nina Ahlm [01 November 2006, 21:11]

Tyvärr Heidi. Av två anledningar. Anledning nr 1 är att sidan är ett fritidintresse. Jag jobbar heltid utöver detta. Den tar i dag ganska mycket tid i anspråk och om jag utöver det även skulle räkna ut alla näringsvärden skulle det ta ännu mer tid i anspråk och den finns inte. Anledning nr 2 är att mitt motto är att alla ska kunna äta nyttigt och gott utan att fastna i att väga mat eller räkna kalorier. Det ska fungera för alla, hela livet.

maria r [02 November 2006, 00:11]

Vad skönt Nina =)
Det gläder mej att höra!
Låt maten vara lustfylld. Något den sannerligen inte oftast är här i välbärgade västen.

Kram – Maria R