ca 15 st

  • 1,5 dl siktad dinkelmjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 msk råsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl pressad citron + det fint rivna skalet
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl vaniljkesella
  • 1 stor mogen banan
  • 2 dl tunt skivade smultron
  • 2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning saft och skal av citron, rapsolja, vaniljkesella, mosad banan, smultron och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.

1 kommentar


maria r [31 July 2007, 21:07]

mmmmm…. smultron =)
Skall definitivat baka dessa muffins i helgen.
Om jag hittar smultron. Mitt favoritbär.
Vackert och ljuvligt gott!

maria i oslo