Muffins bakade helt utan vitt vetemjöl, smör och socker.

15-20 st

  • 3 stora eller 4 mindre ägg
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 dl proteinpulver blåbär/vanilj från Fairing
  • 2 msk vetegroddar
  • 1/2 dl fiberberikade havregryn/nakenhavre
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl frysta, tinade blåbär
  • 1/2 dl grovt hackade hasselnötter
  • 1 1/2 tsk kardemumma
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja 
  • 1 msk kanel
  • 4 dl rivna morötter

Börja med att sätta ugnen på 200 rader. Börja med att röra ihop alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas fördelas överallt. Blanda sedan ägg med honung i en annan bunke. Tillsätt olja, kanel, blåbär och rivna morötter. Häll mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Skeda upp smeten i muffinsformar av metall och grädda i ugnen i ca 15-20  minuter. Låt muffinsen svalna, frys in eller njut en nybakt.