• 1 dl råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 80 g rumstempererat smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl lättkesella
  • 1 påse saffran
  • rivet citronskal från 1 citron
  • 2 dl grovt hackade mandlar
  • Garnera med ½ dl grovt hackade torkade tranbär

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda råsocker, mjöl och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och rumsvarmt smör i en annan bunke..
Vänd ner smörkrämen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Vänd slutligen ner kesella, saffran, citronskal och mandel. Blanda väl.  Fördela smeten med en matsked i ca 10 st muffinsformar. Fyll formarna till ca 2/3 delar. Grädda längst ner i ugnen i 15-18 minuter.  Ta ut och låt svalna på bänken. Strö över hackade torkade tranbär innan servering .

3 kommentarer


Claire [12 December 2010, 15:12]

Bakade dessa muffins igår, och de var ljuvliga! Jag bytte ut citron
mot lime för det var vad som fanns hemma och det funkade jättebra.
Skulle inte tänkt på att kombinera citrus och saffran, men det var
en riktigt bra kombo. Tack för dina recept!

Nina Ekelöf [12 December 2010, 16:12]

Claire: Vad kul med tipset om lime istället för citron. Kombon är kanon! Önskar dig en riktigt god jul : )

Claire [15 December 2010, 21:12]

Tack så mycket! Jag ska passa på att testa flera av dina recept =)
God jul!