4 portioner
- 500 g räkor utan skal
- 1 msk olivolja
- 2 röda paprikor
- 3 msk tomatpuré
- 1-2 tsk sambal oelek
- 1 brk lätt kokosmjölk
- 400 g krossade tomater
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 2 tsk curry
- mineralsalt och peppar
Fräs strimlad paprika och pressad vitlök i oljan på medelvärme. Tillsätt curry, cayenne och paprikapulver. Värm utan att det bränns. Rör ner tomatpuré, sambal oelek, krossade tomater och kokosmjölk. Lägg ner räkorna i sista minuten. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, quinoa, pasta eller bulgur.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.